5 x een slijtvaste vloer: voor bedrijven waar gewerkt wordt

Voor het ene bedrijf is het makkelijker om een vloer te kiezen dan voor de ander. Een drukkerij, laboratorium of fabriekshal vraagt om een meer slijtvaste vloer dan een kantoor waar mensen vooral op een bureaustoel zitten. Zoekt u een slijtvaste vloer? Lees dan via Matrix projectvloeren over deze 5 toppers.

1. rubber

Vandaag de dag zijn er verschillende projectvloeren verkrijgbaar die prima tegen een stootje kunnen. Rubber is daar één van. Deze vloer is niet alleen onverslijtbaar, hij is ook nog eens brandwerend, bestand tegen chemicaliën en olie en vergt nauwelijks onderhoud. Ideaal dus voor bijvoorbeeld een fabriekshal, distributiecentrum of laboratorium.

2. pvc

PVC is een slijtvaste vloer van kunststof die in allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar is. Doordat hij nauwelijks slijt en de vochtbestendigheid hoog is, is hij ideaal voor bedrijven waar veel aanloop is van mensen. De schoonmaak is eenvoudig en het is geen probleem als mensen met natte schoenen in en uit lopen. Anders dan bijvoorbeeld een houten vloer. En doordat het materiaal een natuurlijke uitstraling heeft, past het ook prachtig in veel kantoren.

Gietvloeren worden veel toegepast in de industrie- en zorgsector. De soort kunststof waarvan deze vloeren worden gemaakt, is oerdegelijk en heeft allerlei eigenschappen zoals een isolerende werking en een brandwerende laag. Daardoor is hij buitengewoon duurzaam en veilig. En bovendien ook erg mooi; zeker in een industriële en/of ruimtelijke werkomgeving.

4. beton

Voor fabriekshallen, bedrijfshallen, showrooms of groothandels wordt vaak gekozen voor een betonvloer. Handig als hij zwaar wordt belast, want dan kan hij direct worden voorzien van wapening met bijvoorbeeld staalvezel of fiber. Let op: gietvloeren kunnen ook de look en feel van beton meekrijgen, maar dan wordt dit een betongietvloer genoemd. Dat is dus niet hetzelfde. Vraag onze adviseurs ook eens naar de mogelijkheden om een betonvloer te polijsten en te verharden. Hierdoor krijgt de betonvloer niet alleen een mooiere uitstraling, maar is hij ook eenvoudiger te onderhouden!

5. linoleum

Linoleum is een vloer van verschillende natuurlijke producten, die bekend staat om zijn hoge duurzaamheid en vuilafstotende werking. Uit hygiëne-oogpunt maken scholen, ziekenhuizen en andere (zorg)instellingen er graag gebruik van. Daarnaast is linoleum een moeilijk ontvlambare en zeer kleur- en slijtvaste vloer. Meer weten? Bel ons gerust voor een duidelijk advies.

Een slijtvaste vloer voor uw bedrijf

Bent u bezig met de keuze voor een nieuwe, slijtvaste vloer voor uw bedrijf? Maar weet u nog niet wat de beste keuze is? Neem dan zeker eens contact op met Matrix Projectvloeren. Dankzij onze jarenlange ervaring met het leveren en plaatsen van kantoorvloeren en bedrijfsvloeren, kunt u altijd terecht voor een treffend advies op maat.