Kantoorvloer kiezen?

Kleuren hebben grote invloed op de sfeer en stemming van mensen. Van dat gegeven maak jij natuurlijk handig gebruik bij de inrichting van jullie kantoor of de aanschaf van een nieuwe kantoorvloer. Met de tips uit dit blog tover jij een bedompt werkhol snel om tot sprankelend kantoor waar de energie vanaf spat.
Het inrichten van een kantoor en uitzoeken van een kantoorvloer is nog lang niet zo eenvoudig. Er zijn heel wat zaken om rekening mee te houden. Denk aan lichtinval, hygiëne, slijtage en nog veel meer. In ons blog Projecttapijt aanschaffen? vind je hierover alle informatie.

Welk soort bedrijfsvloer?

Ben je er al over uit dat je voor kantoor tapijt gaat? Dan moet je ook nog kiezen welke kleur je wilt. Ook dan spelen er weer vragen.

  • Ga je bijvoorbeeld voor één kleur bedrijfsvloer? Of wil je mooie combinaties maken?
  • Moet de kleur van de kantoorvloer passen bij de huisstijl en uitstraling van het bedrijf?
  • Moet de kleur van de kantoorvloer passen bij bestaande meubelen, kleuren op de muur of stoffering zoals gordijnen?

Wil je een bepaalde sfeer creëren met de kantoorvloer?

Kleur is een belangrijke sfeerbepaler

Vloerbedekking beslaat het hele oppervlakte van een ruimte en is daardoor een belangrijke sfeerbepaler op een kantoor. In het onderstaande lijstje vind het effect van verschillende kleuren op mensen:

Groen
Groen is een natuurlijke kleur die (mede daardoor) zorgt voor ontspanning. Is het bij jullie op kantoor meestal een gekkenhuis en wil je wel wat rust in al die hectiek? Dan is een groene kantoorvloer een perfecte keuze. Groen geeft rust!

Geel
De kleur geel verhoogt humor en creativiteit. Ga je voor een gele kantoorvloer? Verwacht dan een gezellige, frisse en speelse bedoeling op jullie kantoor.

Rood
Rood is de kleur van leven en liefde. Rood prikkelt de zintuigen en zorgt dat de energie blijft stromen. Wil je een prettig werktempo binnen jouw team? Kies dan voor rood. Pas wel op met de tint, want rood heeft sneller dan andere kleuren de neiging om goedkoop te ogen.

Blauw
Wil jij dat jouw kantoorpand een haven vormt van rust en concentratie? Dat medewerkers ongestoord kunnen werken? Een blauwe kantoorvloer zorgt voor toewijding!

Oranje
Vind jij het belangrijk dat productiviteit en creativiteit worden gestimuleerd? Op een leuke en jeugdige manier? Dan is een oranje bedrijfsvloer een ideale keuze!

Zes aanvullende tips voor het kiezen van een bedrijfsvloer

Heb je al een idee welke kleur(en) je zoekt voor jouw bedrijfsvloer? Zo niet, dan vind je hieronder nog 6 aanvullende tips:

  • Tapijt is een ideale vloer om kleuren te combineren en patronen aan te brengen. Zo kun je zonder fysieke muren toch aparte werk- en zithoekjes creëren.
  • Met verschillende kleuren kun je in iedere ruimte een andere sfeer creëren.
  • Kies een kleur kantoorvloer die je over een jaar ook nog mooi vindt. Twijfel je nu al over dat felle citroengeel? Niet kiezen dan!
  • Op een gemêleerde vloer valt viezigheid minder snel op.
  • Natuurlijke kleuren zoals groen, bruin of zandkleurig zorgt dat mensen zich goed voelen.

Diepe, donkere kleuren zoals bordeauxrood en dennengroen, zorgen voor een chique uitstraling van je bedrijfskleur.

Wil je meer informatie over het kiezen en leggen van kantoorvloeren? Neem dan contact op met Matrix Projectvloeren in Bleiswijk; een projectvloerenbedrijf dat werkt door heel Nederland.