Forbo vloeren

Forbo vloer

Zwitserland staat bekend om veel mooie exportproducten. Zwitserse chocolade, horloges, kaas en wat dacht je van tennisser Roger Federer? Maar wist je dat je ook voor vloeren heel goed in Zwitserland terecht kunt? Forbo Flooring Systems komt van origine uit Zwitserland. Moet je dan ook naar Zwitserland toe voor een mooie vloer? Welnee, meer dan 90% van de Forbo vloeren wordt in Nederland geproduceerd. Matrix Projectvloeren in Bleiswijk is een van de aanbieders van Forbo vloeren. 

Strak en duurzaam

Wat karakteriseert een Forbo vloer? Forbo staat bekend om haar strakke, gladde, vloeren. Dat maakt de vloeren ook erg geschikt voor locaties waar hygiëne een belangrijk rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, scholen of de kinderopvang. Staat duurzaamheid bij jou hoog in het vaandel? Ook dan is Forbo een goede kandidaat. De vloeren worden Co2 neutraal geproduceerd. Dat betekent dat er niet negatief wordt bijgedragen aan klimaatverandering.

De sterkste punten van een Forbo vloer

Een groot pluspunt aan Forbo vloeren is dat ze onderhoudsarm zijn. Ze zijn makkelijk schoon te houden. Ook veiligheid staat hoog in het vaandel. De vloeren zijn glad en zacht, waardoor de kans op vallen of struikelen verkleind wordt. Rollende stoelen, trolleys of andere meubelstukken met wieltjes zijn geen uitdaging voor een Forbo vloer. Of de vloeren nu matig of intensief gebruikt worden, bij een openbare gelegenheid bijvoorbeeld, de vloeren houden stand.

Linoleum vloeren

Gaat er bij Forbo vloeren niet direct een belletje rinkelen? Geen zorgen. Marmoleum en Novilon zijn twee bekende merknamen die door Forbo worden geproduceerd. Dit zijn allebei linoleum vloeren. Linoleum staat onder meer bekend om de duurzame grondstoffen. Het product is samengesteld uit natuurlijke en hernieuwbare stoffen. Denk aan kalksteen, hars, jute en lijnolie.

Na gebruik is de vloer ook volledig biologisch afbreekbaar. Linoleum werkt geluiddempend, antistatisch en is slijtvast.

Het ene design is het andere niet

Welke vloer je ook kiest, het is fijn om keus te hebben. Forbo vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Welke uitstraling de ruimte ook moet hebben, wij hebben iets passends. Een grafisch uiterlijk, egaal, of passend bij de uitstraling van je bedrijf of organisatie? U vraagt, wij draaien.

Forbo vloer: de ideale oplossing voor openbare gebouwen

Forbo vloeren zijn uitermate geschikt voor onder meer de huiskamer, kinderkamer of het kantoor. Maar vanwege het makkelijke onderhoud, de strakheid van de vloeren en het antistatische gehalte, zijn ze ook ideaal voor openbare ruimtes. De vloeren kunnen veel voetstappen, met of zonder hakken, rollende meubels en zware kasten aan. En hadden we al gezegd dat ze slijtvast zijn? Als je kiest voor een Forbo vloer, kun je er weer een lange tijd tegen.