Industriële vloeren: veelzijdige vloeren voor veeleisende omgevingen

Fabriekshallen, werkplaatsen en magazijnen zijn veeleisende omgevingen en die vragen om een veelzijdige vloer. Industriële vloeren moeten bestand zijn tegen vocht, hitte, chemicaliën en extreem zware belasting door grote machines. Bovendien moeten industriële vloeren ijzersterk en onderhoudsvriendelijk zijn, zodat bacteriën, vuil en stof geen kans krijgen. Behalve ontzettend praktisch zijn industriële vloeren ook allesbehalve lelijk; een industriële vloer is strak en verzorgd. En er is keuze te over:

Industriële vloeren: betonvloer

De naadloze structuur maakt een betonvloer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Een industriële vloer van beton is onverwoestbaar, onbrandbaar en duurzaam. Bovendien kan de betonvloer een enorme belasting aan, doordat hij kan worden voorzien van een wapening van staalvezel of fiber. Het is mogelijk om een betonvloer te laten polijsten en verharden, zodat hij gemakkelijker te onderhouden is én een mooiere look krijgt.  Ideaal voor in bedrijfshallen, showrooms of groothandels. Alleen in natte ruimtes is een industriële vloer van beton niet de ideale keuze, vanwege de lage slipvastheid.

Industriële vloeren: gietvloer

Gietvloeren zijn buitengewoon brandveilig en geluiddempend. Deze duurzame vloer wordt veel gebruikt in de industrie- en zorgsector. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren. De samenstelling van deze vloer is bepalend voor de eigenschappen ervan, zoals dikte, kleurvastheid en levensduur. Deze industriële vloeren zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleurstellingen, waaronder de beton gietvloer: een gietvloer met het uiterlijk van beton. Mooi in een strakke, ruimtelijke werkomgeving.

Industriële vloeren: pvc-vloer

Fabriekshallen vragen om een vloer die sterk, geluiddempend en slijtvast is. Een pvc-vloer voldoet aan deze eisen. Bovendien zijn industriële vloeren van pvc ook bijzonder vochtbestendig en slipvast – ook als de vloer vochtig is – en daardoor gemakkelijk te reinigen. Een voordeel is dat een pvc-vloer geschikt is voor vloerverwarming, ideaal voor koude winters in een productiebedrijf. Doordat het materiaal een verzorgd uiterlijk heeft, past het ook perfect in kantoren en openbare ruimtes waar gasten worden ontvangen. Deze kunststof industriële vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

Industriële vloeren: rubberen vloer

Een onverslijtbare vloer is er een van rubber. Deze industriële vloeren zijn zeer zwaar te belasten en daarom erg geschikt voor gebruik in drukbezochte ruimten waar veel mensen passeren, zoals stations en ziekenhuizen, en bedrijfshallen waar zware machines staan en met heftrucks wordt rondgereden. Een ander voordeel van het soepele en tegelijkertijd stroeve materiaal, is dat het uitglijden voorkomt. Rubberen vloeren zijn bovendien brandwerend en bestand tegen chemicaliën en vetten. Daarnaast zijn de industriële vloeren buitengewoon geschikt voor omgevingen die hoge eisen stellen aan elektrische geleiding. Al met al is een rubberen vloer een keuze met veel veiligheidsvoordelen, bijvoorbeeld in magazijnen, productieruimten en laboratoria.

Oriënteert u zich op industriële vloeren voor uw bedrijf? Zoekt u een vloer die bestand is tegen de invloeden van de industrie? Veilig en onverwoestbaar? Maar bent u er nog niet uit welke vloer het meest geschikt is? Bij Matrix Projectvloeren hebben we jarenlange ervaring met het leveren en plaatsen van industriële vloeren. Neem contact op voor een advies op maat.