Kantoor & tapijt: vijf voordelen van tapijt op kantoor!

Ben je bezig met de inrichting van je bedrijfspand of kantoor en denk je na over vloerbedekking? Tapijt heeft een aantal grote voordelen die je kunt meenemen in je afweging! Lees alles over kantoor en tapijt.

1. Tapijt isoleert geluid en warmte

Voetstappen, gepraat, rollende bureaustoelen, vallende pennen of een radio op de achtergrond; omgevingsgeluiden op een kantoor kunnen erg storend zijn. Zeker voor medewerkers die soms moeite hebben zich urenlang te concentreren op een computer. Tapijt (en ook andere textiele materialen zoals gordijnen en meubels) kunnen het geluidsniveau in een kantoorruimte aanzienlijk beperken doordat zij geluid absorberen. Deze isolerende werking is een van de belangrijkste redenen dat veel bedrijven kiezen voor tapijt.

Tapijt op kantoor isoleert overigens niet alleen geluid, maar houdt ook warmte vast. Warmte van de centrale verwarming wordt binnen de kantoorruimte gehouden en kou kan minder snel uit de vloer omhoog trekken. Perfect in de winter, want de energiekosten vallen daardoor een stuk lager uit. Zijn jullie als bedrijf energie- en milieubewust bezig? Overweeg dan zeker eens tapijt.

2. Sfeer en kleur met kantoor tapijt

Kantoor tapijt is verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog. Ideaal als je een specifieke kleur in gedachten hebt of verschillende kantoorruimtes een andere sfeer en uitstraling wilt meegeven. Kies op kantoor tapijt als je:

  • Een vloer wilt die past bij de kleuren en huisstijl van het bedrijf
  • Een bepaald kleurenthema in gedachten hebt
  • In verschillende kantoorruimtes een andere sfeer wilt creëren
  • Als de vloer moet passen bij de stijl van het kantoor, bijvoorbeeld rustig (wit, groen), modern (rood, wit), natuurlijk (grijs, bruin, groen) of lekker zonnig en speels (geel, oranje)
  • Je verschillende kleuren of patronen in één vloer wilt combineren

 

3. Betaalbaar (en dus vervangbaar)

Wil je je met de inrichting van je kantoor nog niet direct voor jaren vastleggen door er duizenden euro’s aan uit te geven? Of ben je er nog niet helemaal uit welk soort vloer je het liefste zou willen en zoek je iets tijdelijks? Dan is tapijt een goede optie. Voor tapijt op kantoor zijn vele soorten en materialen te verkrijgen, van eenvoudige vloerbedekking tot prachtig hoogpolig tapijt. Je kunt dit dus zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Ben je op zoek naar een voordelige vloerbedekking voor op kantoor waarmee je toch snel een warme, luxueuze en sfeervolle uitstraling creëert? En vind je het leuk om over een aantal jaar weer eens te veranderen van inrichting en het kantoor op die manier te laten meegroeien met het bedrijf? Dan is tapijt een goede keus.

4. Veilig en verantwoord werken

Tapijt heeft nog een aantal andere voordelen, die mogelijk niet voor ieder kantoor even zwaar wegen. Die hebben namelijk veel te maken met het soort werkzaamheden die worden verricht:

  • Tapijt heeft een antislip-werking en is dus erg veilig
  • Breekbare spullen vallen minder snel kapot
  • Tapijt dempt schokken is en is daardoor – bij veel lopen of lang moeten staan – ergonomisch verantwoord voor spieren en gewrichten
  • Minder dwarrelend stof in een kantoorruimte doordat tapijt als een filter werkt

 

5. Behaaglijk en comfortabel

Je brengt veel tijd door op kantoor, dus is het wel zo prettig als je je daar lekker thuis voelt. Tapijt is met zijn vele mogelijkheden een echte sfeerbepaler die hiervoor kan zorgen!
Kantoor tapijt zorgt voor een warme, gezellige en zachte sfeer die niet alleen medewerkers, maar ook (potentiële) klanten zullen proeven. Wil je een gezellig bedrijf waar mensen zich vertrouwd en op hun gemak voelen? Waar een prettige en welkome werksfeer heerst? Kies dan tapijt voor kantoor!

Heb je interesse in tapijt voor jouw kantoor? Ben je op zoek naar deskundig advies of een interessante offerte? Neem contact op met Matrix Projectvloeren uit Bleiswijk om de vele mogelijkheden te bespreken!Geef een reactie