Linoleum vloeren


Bent u toe aan een andere vloer op het werk of zoekt u een vloer voor in een nieuw bedrijfspand? Dan is het u vast al opgevallen dat er heel veel mogelijkheden zijn. Om een goede keus te maken, is het verstandig na te gaan waar de vloer precies aan moet voldoen én wat u belangrijk vindt.

Zijn er veel of weinig werknemers, is het een vloer voor een kantoortuin of bijvoorbeeld een sportcomplex? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Het is ook goed om oog te hebben voor wat u belangrijk vindt, een minimale belasting van het milieu bijvoorbeeld? Denk in dat geval vooral ook eens aan linoleum. Met dit blog staat Matrix Projectvloeren vast stil bij linoleum, oftewel marmoleum, vloeren.

Biologisch afbreekbaar


Linoleum is een veilige keus als u milieubewust met de inrichting bezig wilt zijn. Dit doordat linoleum bestaat uit natuurlijke grondstoffen: ingekookte lijnzaadolie wordt vermengd met onder meer hars en vervolgens op de rug van jutedoek gewalst. Als de lijnzaadolie uitgehard is, kan het linoleum verder verwerkt worden. Wilt u de linoleumvloer in de toekomst eens vervangen, dan is het materiaal volledig biologisch afbreekbaar.

Duurzaam en stijlvol


Wellicht klinkt milieubewust en natuurlijk afbreekbaar u wat saai in de oren en bent u bang dat u binnen twee weken op de vloer bent uitgekeken? Niets is minder waar! Met linoleum haalt u een duurzame én stijlvolle vloer in huis. Linoleum is er in allerlei kleuren en motieven. Van een betonlook tot levendige kleuren. Linoleum kan op maat en naar ieders smaak geleverd worden.

Ook in de vorm is er van alles mogelijk. Linoleum bestaat in tegels, stroken of banen. Voor elke werkplek wat wils.

Linoleum op de werkvloer


Linoleum is een populair product voor op de werkvloer. Los van het stijlvolle karakter en de milieubewuste keuze, zijn daar ook praktische redenen voor. Zo is linoleum geluiddempend en het geleidt geen elektrische lading, wat bijvoorbeeld in een drukke kantoortuin erg prettig is. Verder is het materiaal antibacterieel en stofafstotend. Dit maakt de vloer onder meer erg geschikt voor bijvoorbeeld scholen, ziekenhuizen of zorginstellingen.

Linoleum vloeren bij Matrix


Staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij u hoog in het vaandel? Bekijk dan vooral eens het brede aanbod aan duurzame linoleum vloeren. U denkt dan niet alleen milieubewust, maar ook praktisch, want linoleum is vuilafstotend en makkelijk in het onderhoud.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal mogelijk is? Wij beantwoorden uw vragen graag! Neem nu contact op voor een vrijblijvend advies!