Loose lay pvc stroken

Voor welke bedrijven een loose lay pvc stroken vloer handig is

Sommige bedrijven verlijmen hun vloer liever niet met de ondergrond, maar kiezen voor een losliggende vloer vloer. Geen spijkers en lijm nodig voor een mooi resultaat. Wanneer is dit het overwegen waard? In dit blog van Matrix Projectvloeren leest u over de voordelen van een loose lay pvc stroken vloer in verschillende situaties.

Maar eerst… wat is een loose lay pvc strook precies?

Een afwerkvloer is kort gezegd op twee manieren te leggen: verlijmd of zwevend. Dit geldt bijvoorbeeld voor houten vloeren, pvc, vinyl en andere materialen. Een verlijmde vloer is duurzaam en vrij gebruikelijk, maar regelmatig kiezen bedrijven voor een losliggende afwerking, bijvoorbeeld gemaakt van loose lay pvc stroken. Deze liggen op een gladde en vlakke ondervloer en hebben verschillende voordelen. Met name het feit dat ze niet worden verlijmd aan de ondergrond, is in onderstaande situaties erg handig. Daarnaast is een loose lay pvc strook in ontelbare dessins en afmetingen verkrijgbaar, keuze genoeg.

Bedrijven die hun pand huren

Als een vloer eenmaal is verlijmd met de ondergrond, is het bijna onmogelijk om hem later zonder schade weer te verwijderen. Voor bedrijven die hun pand (tijdelijk) huren, is het daarom interessant om te kijken naar een loose lay pvc stroken vloer. Tegenwoordig zijn daarvoor allerlei mogelijkheden, van laminaat op een ondervloer tot pvc met magneetfolie en verzwaarde vinyltegels.

Bedrijven die bezig zijn met interieurtrends

Voor woonwinkels, interieurspecialisten of architecten die regelmatig van inrichting wisselen, kunnen loose lay pvc stroken ook erg interessant zijn. Ze zijn snel en eenvoudig te leggen, waardoor een ruimte in een paar dagen een complete make-over krijgt. De andere vloer kan worden ingepakt en opgeborgen en later weer ergens worden gelegd.

Bedrijven met veel bezoekers

Bedrijven met veel bezoekers – denk aan winkels, horeca of openbare gelegenheden – hebben sneller schade aan de vloer. Een ongelukje kan immers altijd gebeuren. Een losliggende pvc strook is dan erg interessant. Bij eventuele schade is deze zeer eenvoudig en snel te vervangen

Bedrijven met een krappe planning

Een inmiddels gelegde loose lay pvc stroken vloer is zo snel te vervangen, dat er bijvoorbeeld in een weekend, avond of nacht een hele nieuwe ligt als het ooit nodig is. Handig als bijvoorbeeld de winkel open moet blijven of de zorginstelling gewoon doordraait. Oude lijmresten krabben hoeft niet meer, spijkers verwijderen ook niet. Eenvoudig de vloer verwijderen, een nieuwe leggen en doorgaan.

Bedrijven met een computer vloer

Doordat de loose lay stroken los gelegd worden is de ruimte onder de computer in het vervolg eenvoudig toegankelijk. Slechts enkele strookjes wegnemen en de computervloer kan worden geopend. Weer terugleggen van de strookjes  is zelfs voor iemand met twee linkerhanden te doen…

Maar de belangrijkste voordelen bewaren we voor het laatst:

Tijd- en kostenbesparing

Als de ondervloer droog, vlak en star is kan een loose lay pvc strook hier zo over heen gelegd worden. Deze ondervloer kan dus bijvoorbeeld ook de bestaande linoleumvloer zijn. Deze hoeft dus niet eerst verwijderd te worden, egaliseren is dus ook niet nodig. Zo bespaart u aanzienlijke kosten voor afvoer van de oude vloer en egaliseren van de dekvloer. U begrijpt dat op deze wijze ook veel tijd wordt bespaard en hinder van droogtijden etc. worden voorkomen.

 

Is een loose lay pvc stroken vloer misschien ook iets voor uw bedrijf of pand? Neem dan gerust contact op met Matrix. Ook als u nog vragen of twijfels hebt, we adviseren graag en met veel plezier.