Projectvloer kopen? Lees de tips van Matrix Projectvloeren Bleiswijk

Het fundament van ieder bedrijf.

Maak kennis met de eerste zin op de website van Matrix Projectvloeren in Bleiswijk. Een zin waarin we sterk geloven, want een goede projectvloer maakt of breekt een ruimte. Echt! Goede projectvloeren zorgen voor een veilige omgeving, een fijne sfeer en een gezond werkklimaat. Daarom hieronder 10 tips om een vloer te kiezen die perfect past bij uw onderneming.

Tip 1. Passend bij de ruimte

Kies een projectvloer die past bij uw ruimte. Een wasstraat, werkplaats of kantoor stellen ieder hun eigen eisen waar het gaat om gebruiksvriendelijkheid, toepasbaarheid en bruikbaarheid. Maak daarom allereerst een lijstje aan welke eisen de vloeren voor uw specifieke onderneming moeten voldoen.

Tip 2. Geluid

Op veel werkplekken is geluidsoverlast een storende factor. In een magazijn kan dit bijvoorbeeld worden veroorzaakt door heftrucks op een te harde ondergrond. Op een kantoor door rollende bureaustoelen, tikkende hakken en schuivende ladekastjes. Een projectvloer met een geluiddempende werking is dan ideaal. Verschillende vloeren hebben deze eigenschap.

Tip 3. Schoonmaak

Hoe eenvoudig moet de schoonmaak van uw bedrijfsvloer zijn? Wilt u geen omkijken hebben naar de schoonmaak en het onderhoud? Moet een omgevallen kop koffie direct kunnen worden opgedweild? De ene vloer leent zich beter voor eenvoudige schoonmaak dan de andere. Hou daar dus rekening mee.

Tip 4. Veiligheid

Niets zo vervelend als ongelukken op de werkvloer. Gelukkig zorgt een goede bedrijfsvloer voor een veilige werkomgeving. Voorkom uitglijders met een stroeve anti-slip vloer of coating. Kies een brandvertragend materiaal voor een laboratorium, keuken of een ander bedrijf waar met vuurbronnen wordt gewerkt. Of ga voor een vloeistofdichte vloer als uw bedrijf met bodembedreigende vloeistoffen werkt (verplicht).

 Tip 5.  Allergieën

Heeft u werknemers waarvan u weet dat ze last hebben van allergieën of astma? Dan is het verstandig hier bij de aanschaf van een vloer rekening mee te houden. Anders dan veel mensen denken is tapijt dan nog steeds mogelijk. Maar wel een variant die stof vasthoudt en voorkomt dat micromechanismen zoals bacteriën, schimmels of huisstofmijt vrij spel krijgen.

Tip 6. Sfeer

Heeft u een beeld van de sfeer die u in uw bedrijf wilt creëren? Rustig, zen, natuurlijk? Of juist vrolijk, licht en actief? Met een goede projectvloer legt u hiervoor letterlijk en figuurlijk de basis. Extra tip: houdt u van natuurlijke vloeren, maar wilt u wel graag de praktische randvoorwaarden van een kunstvloer? Dan is bijvoorbeeld een PVC-vloer ideaal. De dessins zijn niet van echt te onderscheiden en het onderhoud is nihil.

Tip 7. Duurzaamheid

Bent u binnen uw bedrijf druk bezig met duurzaamheid, milieu en maatschappelijk bewust ondernemen? Goed nieuws: ook steeds meer vloerenfabrikanten hebben oog voor hun omgeving en produceren vloeren die daarmee passen bij het bewuste imago van uw bedrijf.

Tip 8. Levensduur

Koopt u graag een voordelige projectvloer die een paar jaar meegaat, zodat u na die tijd weer voor iets nieuws kunt kiezen? Of legt u liever een vloer van hoge kwaliteit die er de komende decennia ligt? Houd bij uw keuze rekening met de levensduur van de materialen en het bijbehorende onderhoud om de levensduur van de vloeren te verlengen.

 Tip 9. Budget

Ook niet onbelangrijk bij de keuze voor vloeren: het budget. Het ene materiaal is nu eenmaal sterker – en dus duurder – dan het andere. Een vloerenspecialist zoals Matrix Vloeren in Bleiswijk kan u hierbij adviseren. Vaak zijn er voldoende mogelijkheden om binnen een vastgesteld budget de gedroomde vloer te creëren.

Tip 10. Vloerverwarming

Last but not least: houd bij de keuze voor een vloer rekening met eventuele vloerverwarming. Niet iedere vloer gaat hiermee samen. Lees hier meer over in het blog: bedrijfsvloeren met vloerverwarming.

Vloeren Bleiswijk

Bent u nog op zoek naar een goede projectvloer maar vindt u het lastig om te bepalen wat bij u past? Bij Matrix Vloeren Bleiswijk kunt u te allen tijde terecht voor op maat gesneden advies. Jarenlange ervaring zorgt ervoor dat de adviseurs een scherp oog hebben voor mogelijkheden en passende vloeren bij iedere ruimte. Bekijk eens onze eerdere projecten of neem nu geheel vrijblijvend contact op! We staan u graag bij met raad en daad…