Projectvloerbedekking lekker zacht? Kan. Hoeft niet.

De termen tapijt en vloerbedekking worden nog weleens door elkaar gehaald. Onder vloerbedekking vallen allerlei vloeren zoals hout, linoleum of PVC. En dus ook een lekker zacht tapijt. Matrix Projectvloeren legt harde en zachte projectvloerbedekking voor bedrijven. Welk soort past bij uw kantoor?
Projectvloerbedekking – ook wel bekend als kantoorvloerbedekking – bestaat uit allerlei soorten, maten en kleuren. In hoofdlijnen kan projectvloerbedekking in twee groepen worden gesplitst: harde en zachte vloerbedekking. Qua harde vloerbedekking is er een ruime keuze uit materialen zoals hout, laminaat of (natuur)steen. Of een gietvloer bijvoorbeeld. De laatste jaren zijn echter ook de zachte projectvloerbedekkingen in trek. Niet alleen tapijt, maar vooral ook de elastische varianten zoals rubber, pvc of linoleum

  • Vaak een natuurlijke of natuurgetrouwe uitstraling
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Geschikt voor mensen met allergieën
  • Vaak eenvoudig qua onderhoud

Voordelen van zachte vloeren

  • Hoge slijtvastheid
  • Vaak goedkoper in aanschaf
  • Isolerende en geluiddempende werking (ideaal voor drukke kantoren)
  • Geeft een warme sfeer

Nieuwe projectvloerbedekking? Stel een wensenlijst op

Natuurlijk hebben zowel harde als zachte vloeren nog veel meer voor- en nadelen. Gaat u uw kantoor opnieuw inrichten en overweegt u ook nieuwe projectvloerbedekking? Dan is het belangrijk om eerst een wensenlijst op te stellen. Wat vindt u het belangrijkst aan de vloer? De look? Een hoog praktisch-gehalte? Als u weet wat u het liefste wilt, is daarbij eigenlijk altijd wel een geschikte vloer te vinden.

In het plaatje passen

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken of het soort vloerbedekking dat u voor ogen heeft, past bij de overige inrichting en uitstraling van uw kantoor. Zachte vloerbedekking zoals tapijt, wordt bijvoorbeeld vaak gekozen door bedrijven zoals banken, verzekeringsmaatschappijen of accountantskantoren die een strakke en moderne inrichting hebben. In een industriële werkomgeving komt juist een rubber- of gietvloer veel meer tot zijn recht.
Kijk dus goed welke soorten vloeren bij u in het plaatje passen, want een combinatie van zowel hard als zacht is natuurlijk ook mogelijk.

Wilt u meer weten over het kiezen of plaatsen van projectvloeren? Vrijblijvend advies op maat? Neem dan contact op met Matrix Projectvloeren in Bleiswijk. We helpen u graag.