PVC-vloeren zijn duurzaam en net echt

Een PVC-vloer kopen? Duurzaam, comfortabel en perfect af te stemmen op uw smaak: de huidige generatie PVC-vloeren doet iedere ondernemer versteld staan. PVC-vloeren zijn haast niet te onderscheiden van natuurlijke materialen. Door de onovertreffelijke slijtvastheid en hygiëne vindt u deze vloeren veel terug in bijvoorbeeld de zorg en hotellerie. Is een PVC-vloer ook iets voor uw onderneming? Ontdek het via Matrix Projectvloeren.

Dit is waarom steeds meer mensen een PVC-vloer kopen

Sinds het verschil tussen een PVC-vloer en een houten of stenen vloer nauwelijks of niet meer te zien is, kiezen steeds meer consumenten ervoor om een PVC-vloer te kopen. PVC-vloeren kunt u overal in huis plaatsen. Zo worden ze bijvoorbeeld gebruikt als badkamervloer, keukenvloer of woonkamervloer.

Inderdaad, zelfs als badkamervloer. Een PVC-vloer is namelijk vochtbestendig en geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast is zo’n vloer veel goedkoper dan een echte houten of stenen vloer. Het verschil tussen deze vloeren? Dat zie je niet of nauwelijks. U heeft wel de looks van een natuurlijke vloer, maar niet de lasten. Een PVC-vloer kopen is dus helemaal niet zo’n slecht idee.

Voordelen van PVC-vloeren

Naast dat vloeren van PVC bijna niet meer te onderscheiden zijn van natuurlijke materialen als hout of leisteen, heeft een PVC-vloer kopen meer voordelen. Een kleine greep uit het grote geheel:

 • Lange levensduur van minimaal 25 jaar
 • Eenvoudig te reinigen en hygiënisch
 • Geluiddempend
 • Goed te combineren met vloerverwarming en -verkoeling
 • Vochtbestendig, dus geschikt voor keukens en badkamers

Doordat PVC nauwelijks slijt en de vochtbestendigheid hoog is, is de vloer ideaal voor bedrijven waar veel aanloop is van mensen. Reinigen is eenvoudig, dus het is geen probleem als mensen met natte schoenen in en uit lopen. Met een houten vloer zou het u slapeloze nachten bezorgen. Met een PVC-vloer koopt u de voordelen van echt hout, maar laat u de nadelen liggen.

PVC-vloer perfect voor op kantoor

Hinderlijke geluiden, zoals schuivende stoelen en tikkende hakken, zijn verleden tijd met een PVC-vloer op kantoor. PVC-vloeren beperken namelijk deze hinderlijke contactgeluiden, doordat ze een geluiddempende werking hebben. Hoe komt dit? Deze vloeren hebben een hoge dichtheid. Dit betekent dat er minder lucht in zit dan in bijvoorbeeld laminaat of hout. Hoe minder lucht in het materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat.

Makkelijk in onderhoud

Geen zin in gedoe en veel onderhoud? Dan is een PVC-vloer kopen verstandig. PVC is namelijk een ontzettend onderhoudsvriendelijk product. Het vereist geen moeilijke schoonmaak- en reinigingsprocessen. Met een sopje komt u al een heel eind. PVC-vloeren zijn namelijk vochtbestendig.

Ze vormen niet alleen een hygiënische oplossing voor kantoren of huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma-aandoeningen. Dit komt doordat PVC-vloeren geen vuil aantrekken. Hoe schoner de vloer, en dus lucht, hoe beter voor de luchtwegen.

Een PVC-vloer kopen? U heeft er jarenlang plezier van!

Een nieuwe vloer legt u niet jaarlijks. Daarom is het verstandig om te kiezen voor een duurzame vloer. Eentje waar u jarenlang plezier van heeft. En dat heeft u gegarandeerd van een PVC-vloer. Een PVC-vloer is namelijk voorzien van een PU-beschermlaag, waardoor krassen, vlekken en andere slijtage geen kans krijgen.

Van fantasieprint tot rustiek eikenhout

Wilt u een PVC-vloer kopen? Bereidt u zich dan voor op een duizelingwekkend aanbod. PVC is een slijtvaste vloer van kunststof die in allerlei kleuren en designs verkrijgbaar is. Wat dacht u van een fantasieprint of natuurstenen vloer, bestaande uit tegels van 60×60 centimeter? Of heeft u liever een vloer met de look en feel van rustiek eikenhout? Dat kan. De noesten en nerven van veel PVC-vloeren hebben hetzelfde reliëf als hout, waardoor het materiaal aanvoelt alsof u een echte houten vloer heeft liggen. PVC-vloeren koopt u op rol (200 cm breed), in stroken of tegels.

Zo houdt u uw PVC-vloer extra lang mooi

Wilt u uw gloednieuwe PVC-vloer lang mooi houden? Een PVC-vloer is van slijtvaste kwaliteit. Toch is het verstandig rekening te houden met onderstaande zaken. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

 • Plaats altijd een beschermvilt onder de stoel- en tafelpoten
 • Verschuif geen zware voorwerpen over de vloer
 • Onderhoud uw vloer met de juiste onderhoudsmiddelen
 • Plaats een goede schoonmaak bij de entree

Inspiratie opdoen over PVC-vloeren?

Heeft u hulp nodig bij het uitzoeken van uw vloer? Ziet u door de bomen het bos niet meer? U bent niet de enige. Laat u inspireren door de ervaren adviseurs van Matrix, die dankzij jarenlange ervaring precies weten welke vloerbedekkingen het beste in uw pand passen. U zult versteld staan van de mogelijkheden.

Wilt u voor uw bedrijf een duurzame PVC-vloer kopen die nauwelijks te onderscheiden is van eikenhout of leisteen? Neem dan contact op met Matrix Projectvloeren voor inspirerend advies en vraag direct een offerte aan.

advies nodig?

Behoefte aan advies of bent u opzoek naar een uitvoerende partij voor uw project? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Door zich actief en flexibel op te stellen heeft Matrix uitstekend geholpen om een zeer mooi resultaat neer te zetten.

Vivare

Weten of PVC de perfecte vloer is voor uw pand?

Bedrijfsvloeren bestaan in alle soorten, kleuren en materialen. Hout, tapijt, laminaat, plavuizen… en pvc. Ja echt: pvc wordt niet alleen gebruikt voor raamkozijnen en de bekende gele plastic buizen, maar leent zich ook perfect voor het fabriceren van vloeren. Je leest alle voordelen van pvc bedrijfsvloeren in dit blog van Matrix projectvloeren.
Pvc is de afkorting van polyvinylchloride en is een kunststof die wordt gebruikt voor ontelbaar veel producten en commerciële toepassingen. Het materiaal is sinds een aantal jaren ook erg in trek als vloerbedekking. Eerst bij particulieren, maar vanwege de vele voordelen kiezen ook steeds meer bedrijven voor een pvc bedrijfsvloer.

Waarom pvc kiezen voor bedrijfsvloeren?

Pvc is een oersterk maar toch goed bewerkbaar materiaal en heeft daardoor veel voordelen. Dit zijn de tien belangrijkste:

 • Leverbaar in banen van 2 meter, stroken of tegels
 • Makkelijk op maat te leggen
 • Ideaal te combineren met vloerverwarming
 • Eindeloze variaties in kleuren en dessins
 • Vochtbestendig en eenvoudig schoon te maken
 • Lange levensduur
 • Geluiddempend
 • Sfeervol
 • Soepel materiaal
 • BETAALBAAR

 

Niet van echt te onderscheiden

Vrijwel al deze voordelen maken van pvc ideale bedrijfsvloeren. Het materiaal kan worden bedrukt in allerlei prints die je kunt verzinnen, waardoor voor ieder bedrijf iets geschikts te vinden is. Of je nu liever een industriële of juist een natuurlijke of zachte uitstraling wilt creëren met de kantoorinrichting. Een groot verschil met pakweg tien jaar geleden! Toen leken de pvc vloeren nog meer op een gekleurd stukje plastic. Tegenwoordig zijn ze niet meer van natuurlijke materialen te onderscheiden. Zelfs de nerven zijn voelbaar bij een hout-look. Maar je portemonnee wordt een stuk minder aangetast dan bij de aanschaf van een “echte” houten vloer.

Mooi en praktisch

Pvc vloeren zijn niet alleen ideale bedrijfsvloeren omdat ze mooi en betaalbaar zijn, maar ook vanwege de geluiddempende werking (ideaal op een rumoerig kantoor) en de eenvoudige reiniging. Door de goede waterbestendigheid is het mogelijk om pvc bedrijfsvloeren nat te dweilen (goede hygiëne dus) en in vochtige ruimtes zoals keukens of kantines toe te passen.

Inspiratie voor jouw bedrijfsvloeren?

Ben je bezig met de inrichting van een kantoorpand en benieuwd naar voorbeelden van prachtige en betaalbare pvc bedrijfsvloeren? Of wil je meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met Matrix projectvloeren en laat je inspireren!