schoolvloeren

De belangrijkste vereisten voor schoolvloeren

Schoolvloeren moeten tegen een stevig stootje kunnen. Kliederige kinderhandjes, verf, schuivende stoelen en rondvliegende rugtassen… Hoe kiest u daar als directeur een passende vloer bij uit? In dit artikel van Matrix Projectvloeren zetten we een aantal belangrijke vereisten op een rij om hopelijk uw keuze iets makkelijker te maken.

Spelen met kleuren

Rennen in de gymzaal, eten in de aula, leren in de klas… Het grootste deel van hun jonge jaren, brengen kinderen door op school. Daarom is het erg belangrijk dat de school een fijne plek is, waar ze iedere ochtend weer met plezier naar binnen stappen. Vrolijke kleuren helpen daarbij. Zo is geel een vrolijke, verfrissende kleur en zorgt groen van nature voor meer rust. Omdat de vloer een bepalende factor is op grote oppervlaktes zoals een school, kan het heel goed zijn om voor een kleurrijke vloer te kiezen. Die mogelijkheden heeft u onder andere met tapijt, rubber en linoleum.

Rennen, vallen, opstaan

Voorzichtigheid moeten ze nog leren, die kids. Op jonge leeftijd rennen en vliegen ze alle kanten op en is een valpartij zo gebeurd. Om die reden is het geen slecht idee om eens door hun ogen naar schoolvloeren te kijken. Een zachte vloer of een ondergrond met een antislip-laag is misschien geen slecht idee. Tapijt en rubbervloeren bieden hiervoor uitkomst.

Rust en…

Onze omgeving is heel bepalend voor hoe we ons voelen en hoe productief we zijn. Dat geldt niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Een keuze voor rustgevende en natuurlijke materialen kan helpen om met een rustiger gevoel te leren en meer lesstof op te nemen op een dag. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een houten vloer kiezen, of het kunststof broertje daarvan: pvc.

Reinheid

Een schone plek is erg belangrijk voor opgroeiende kinderen. Ze zijn nog erg vatbaar voor (kinder)ziektes en een virus is zo verspreid. Daarom is het belangrijk dat de school en de schoolvloeren goed worden schoongemaakt. Maar dat is niet met iedere vloer even makkelijk. Een aantal vloeren die u goed met water en schoonmaakmiddelen kunt reinigen zijn: pvc, steen of rubber (met coating).

Veiligheid boven alles

Waarschijnlijk is het als directeur van een peuterspeelzaal of basisschool uw ergste nachtmerrie: brand. In een omgeving met veel jonge kinderen is het slim om te kiezen voor veilige en brandvertragende materialen. Ook voor vloeren is dit mogelijk. Een aantal mogelijkheden zijn gietvloeren, rubbervloeren en kunststof. Maar er bestaan tegenwoordig ook verschillende series brandvertragend tapijt.

Vlek- en vandaalbestendig

Deze kennis had u natuurlijk al, maar kinderen maken dingen KAPOT. Het is een van hun aangeboren talenten. Kies daarom zeker een schoolvloer die bestand is tegen kleine vandaaltjes. Zodat u een glas melk snel opgedept, verfspetters eenvoudig verwijdert, et cetera. Dus investeer daarom in een duurzame vloer die eenvoudig te reinigen is en die er jarenlang stralend bij ligt.

Wilt u advies op maat over schoolvoeren die passen bij uw gebouw, uw oppervlakte en uw kinderen? Neem dan gerust contact op met Matrix Projectvloeren, we helpen u graag verder.