Tarkett en Desso nemen deel aan Circulaire Economie

Deze maand zullen afgevaardigden van Tarkett, een wereldmarktleider in vloeren en sportvloeren, en Desso, een vooraanstaande fabrikant van tapijten en sportvelden (onderdeel van Tarkett), deelnemen aan top level debatten tijdens de ‘Annual New Champions Summit’ van het World Economic Forum in China over hoe de Circulaire Economie en bedrijfsinnovatie kunnen bijdragen aan nieuwe en duurzame economische groei op de lange termijn.
Het World Economic Forum is een onafhankelijke internationale organisatie die als doel heeft de staat van de wereld te verbeteren door middel van publieke en private samenwerking. Tijdens de bijeenkomst in China, genaamd ‘Charting a New Course for Growth”1, zullen leiders uit het bedrijfsleven, academici en de overheid nieuwe wegen richting welvaart verkennen op basis van innovatie, samenwerking en partnerschap.

Voorstanders van de circulaire economie

Desso is lid van de stuurgroep van Project Mainstream3, een wereldwijd, multi-industrie en CEO-geleid initiatief om bedrijfsgestuurde innovatie te versnellen en de circulaire economie te helpen opschalen. Het initiatief is georganiseerd door het World Economic Forum en de Ellen MacArthur Foundation.

Tijdens het evenement nemen Tarkett en Desso deel aan twee sessies gerelateerd aan de circulaire economie. Een besloten bijeenkomst op woensdag 9 september over ‘Tackling a sea of Plastic’, en de publieke sessie gefocust op ‘Mapping Solutions’: Environment and Resource Security’op vrijdag 11 september.

“Wij zijn verheugd om deel te nemen aan zo’n belangrijk evenement en zo onze gedachten te kunnen delen over het ontwikkelen van een positief, werkbare richting voor duurzame economische groei, die in lijn is met onze algemene bedrijfsdoelstellingen.”

Remco Teulings, President EMEA Tarkett