Vinyl laten leggen: waarop moet je letten?

Koop je een nieuw bedrijfspand of kantoor? Of geef je de huidige ruimte(s) een opknapbeurt? Overweeg dan eens vinyl te laten leggen. Waarop je als bedrijf moet letten met dit materiaal lees je in dit handige overzicht van Matrix Projectvloeren.
De tijd dat vinyl als lelijk, suf of oubollig werd gezien, is gelukkig voorbij. Tegenwoordig zijn er prachtige vinylvloeren verkrijgbaar in allerlei kleuren en ontelbaar veel patronen. Houd je van strak? Ga dan voor een metaal- of glasdesign. Liever wat warmer? Dan is hout of natuursteen een goede optie. Hip en modern? Ook dan zijn er vele keuzes.

De voordelen van vinyl laten leggen zijn groot:

  • Het materiaal is goedkoop
  • Vinyl is duurzaam
  • Het dempt geluid
  • Het is onderhoudsvriendelijk
  • Het is warm

Wil je vinyl laten leggen in jouw bedrijf? Dan zijn er 4 belangrijke punten waarop je moet letten:

1. Zorg voor een goede ondergrond
Als je kiest voor vinyl laten leggen is een juiste ondergrond belangrijk. De eisen zijn hoger dan bij bijvoorbeeld tapijt. Dat komt omdat vinyl dun is en oneffenheden daardoor veel sneller zichtbaar zijn. Het is dus van groot belang dat de ondervloer vlak is. Net zoals bij andere vloerbedekking moet de ondergrond natuurlijk ook droog zijn en vast zitten.
Extra tip: niets is zo vervelend als er na het vinyl laten leggen achter komen dat de deuren niet meer goed open en dicht gaan. Zorg dus bij het egaliseren van de ondervloer en leggen van het vinyl dat er voldoende ruimte over blijft.

2. Let op de kwaliteit van de toplaag
Een vinylvloer bestaat uit verschillende lagen: een onderlaag, een versterkende laag, een decoratieve laag en de toplaag. Vooral deze laatste laag is belangrijk. Het bepaalt voor een groot deel de sterkte (en dus kwaliteit) van je vinylvloer. Wordt de vloer dagelijks en intensief gebruikt? Kies dan voor een dikke toplaag. Zo ben je verzekerd van langdurig plezier van je bedrijfsvloer.

3. Schoonmaken van een vinylvloer
Vinyl is ontzettend makkelijk schoon te maken. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom veel bedrijven ervoor kiezen om vinyl te laten leggen. Stof is zo met een veger of stofzuiger weg te halen. Gebruik tijdens het stofzuigen wel een zacht opzetstuk. Even een natte dweil eroverheen en de vloer ziet er weer als nieuw uit.
Een vinylvloer is waterdicht. Handig als er een keer per ongeluk een kop koffie of thee omvalt – iets wat op kantoor geen uitzondering is. Wil je de vloer wat grondiger schoonmaken, dan zijn er speciale schoonmaakproducten voor vinylvloeren die voorkomen dat de vloer gaat plakken.  Wij kunnen je hierover uiteraard uitvoerig over inlichten.

4. Vinyl laten leggen? Geniet er langer van
De slijtvastheid is een goede reden om vinyl te laten leggen. Toch zijn er, zoals met elke vloerbedekking, dingen die je beter niet kunt doen. Let op met scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld naaldhakken. Ook zeer warme voorwerpen kunnen uw vinylvloer beschadigen. Wees dus voorzichtig met sigaretten. Wil je zo lang mogelijk genieten van je vloer? Zorg dan voor vilt onder de poten van je bureaus en bureaustoelen. Heb je rijdende bureaustoelen? Dan zijn er wieltjes speciaal geschikt voor vinylvloeren.

Ben je bezig met de inrichting van jouw nieuwe kantoorpand? Of wil je jouw huidige bedrijfspand opfrissen? Wil je vinyl laten leggen? Matrix Projectvloeren helpt graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken en een offerte te laten maken.