Vloer beschermen tegen krassen en deuken: 4 tips

Heeft u een nieuwe bedrijfsvloer laten leggen? Dan wilt u die natuurlijk beschermen tegen krassen, deuken of andere beschadigingen. Gelukkig kan dat heel eenvoudig. Gebruik de tips uit dit blog van Matrix projectvloeren om uw vloer te beschermen en hij blijft nog jarenlang(er) mooi.
1. Installeer een droogloopmat

Een absolute aanrader ter bescherming van iedere kantoorvloer is het neerleggen van een droogloopmat in de entree. Hierop blijft namelijk niet alleen water achter, maar ook kleine kiezeltjes, zand of andere dingen die vanaf buiten mee naar binnen komen en zo voor krassen of putjes in de vloer kunnen zorgen. En met een mooi entreetapijt ziet het er ook nog eens lekker chic uit.

2. Gebruik de juiste onderhoudsmiddelen

Iedere vloer vraagt om een ander onderhoud. Tapijt kan worden gereinigd met speciale reinigingsmiddelen met uiteraard ondersteuning van de juiste apparatuur. Voor linoleum zijn speciale schoonmaak- en onderhoudsmiddelen beschikbaar waarmee de vloer beschermd kan worden. Terwijl een houten vloer weer een hele andere verzorging en bescherming vraagt. Kies dus de juiste onderhoudsmethode- en middelen om uw vloer te beschermen. Onze adviseurs kunnen u hierin adequaat adviseren, sterker nog: bij veel van onze klanten voeren wij periodiek het onderhoud van de door ons geïnstalleerde vloerafwerking uit, waardoor de uitstraling ook voor langere periode is gewaarborgd.

3. Vloer beschermen met vloerglijders

Een vloer beschermen tegen krassen is vaak lastig, zeker op een kantoor. De hele dag lopen mensen in en uit en schuiven de bureaustoelen heen en weer. Die bedrijvigheid is mooi, maar de vloer heeft het er maar zwaar mee. Een eenvoudige en voordelige manier om de vloer te beschermen, is het gebruik van vloerglijders. Bijvoorbeeld viltmateriaal of speciale nopjes die u onder tafels en stoelen plaatst om krassen te voorkomen. Vraag ons vrijblijvend naar de vele mogelijkheden!

4. Leg een plastic beschermlaag

Heeft u een vloer die op bepaalde plaatsen zeer intensief wordt belast? Bijvoorbeeld de werkplekken waar mensen aan hun bureau zitten en veel heen en weer schuiven met hun bureaustoel? Dan is het de overweging waard om op die plaatsen gebruik te maken van een plastic beschermlaag. Voordelen: je ziet er nauwelijks iets van en de vloer blijft jaren langer mooi.

Wilt u meer weten over de bescherming van uw kantoorvloer? Neem dan contact op met Matrix projectvloeren voor meer informatie over professioneel vloeronderhoud en verschillende beschermingsmethoden.