Vloeradvies

Zo krijgt u het beste vloeradvies

Bij het uitzoeken van een nieuwe bedrijfsvloer, vinden veel bedrijven het lastig om ergens te beginnen. Er zijn zoveel soorten, zoveel kleuren, zoveel leveranciers. Ook last van? Gebruik dan dit artikel van Matrix Projectvloeren als vloeradvies.

Stappenplan bedrijfsvloer kiezen

Gaat u uw kantoorpand verbouwen? Is het tijd voor een opfrisser of betrekt u zelfs een heel nieuw pand? Dan is het eerst zaak om een nieuwe vloer te kiezen; de basis van de inrichting. De vloer beslaat het gehele oppervlakte van het kantoor, dus is erg bepalend voor de sfeer. Belangrijk dus om een goede keuze te maken en goed vloeradvies in te winnen. Zo doet u dat:

 1. Doe ideeën op

Zoek online eens naar de verschillende soorten bedrijfsvloeren om inspiratie op te doen. Bijvoorbeeld via Google afbeeldingen, Pinterest of op de websites van vloerenbedrijven. Daar vind je onder “projecten” vaak ook inspirerende plaatjes, unieke ideeën en voorbeelden van hoe andere bedrijven u voorgingen. Wat vergelijkingsmateriaal maakt het makkelijker om een vloer te kiezen die past bij uw bedrijf.

 1. Stel een wensenlijst samen

Iedere projectvloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo is tapijt warm, gezellig en handig qua akoestiek. Maar een gemorste kop koffie is makkelijker schoon te maken op een pvc-vloer. Stel daarom een wensenlijst samen met een aantal onderdelen

 • Uitstraling: hoe wilt u als bedrijf overkomen?
 • Kleur: wat past bij het bedrijf en bij de huisstijl?
 • Functionaliteit: wat wilt u qua geluiddemping, schoonmaak en onderhoud?
 • Sfeer: welke sfeer wilt u voor uw medewerkers?
 • Veiligheid: heeft u belang bij anti-slip, brandwerendheid, vlekbestendigheid?
 • Duurzaamheid: heeft u wensen wat betreft milieuvriendelijkheid en levensduur?

Met een antwoord op de bovenstaande vragen, bent u een heel eind op weg om gedegen vloeradvies in te winnen.

 1. Denk na over het budget

Het budget speelt natuurlijk wel een belangrijke rol. Wij kunnen dit niet voor uw bedrijf bepalen, dus hou al voor een eerste gesprek in gedachten wat u maximaal kunt en wilt investeren in de nieuwe vloer.

 1. Vind een aansprekend vloerenbedrijf

Om goed vloeradvies in te winnen, is het raadzaam om eens wat websites en voorbeelden van projectvloer-bedrijven te bekijken. Natuurlijk vinden we het leuk als wij daarbij horen, maar vergelijken kan nooit kwaad. Uiteindelijk is het belangrijk dat u vloeradvies inwint bij een bedrijf waar u een goed gevoel bij heeft.

*Tip: helpt ook altijd om op de websites wat reviews van klanten te lezen. Daaruit kunt u veel aflezen over de werkwijze van een vloerenbedrijf.

 1. Vraag goed vloeradvies

Voor een goed vloeradvies komt een projectmanager bij u op locatie langs om uw wensen te bespreken. Er kan dan ter plekke een inschatting worden gemaakt. Als u uw wensenlijst van te voren al doorgeeft, is het ook mogelijk om wat stalen mee te nemen van vloersoorten en kleuren die daarbij passen. Als het goed is, heeft u na dit adviesgesprek een realistisch beeld van de mogelijkheden, de tijdsduur en (globaal) de kosten.

**Extra tip: een offerte is de volgende stap. Let op dat die aansluit bij het globale plaatje dat het vloerenbedrijf heeft geschetst – en niet opeens veel hoger uitvalt.

Vloeradvies inwinnen bij Matrix

Wilt u ook graag advies over een nieuwe vloer voor uw kantoor, bedrijf of instelling? We helpen u graag, dus neem vrijblijvend contact met ons op.