Waarom een rubbervloer de vloer aanveegt met andere vloeren…

Ziekenhuizen, bedrijfshallen, scholen en kantoren: steeds meer bedrijven kiezen voor een rubberen vloer. Niet zo gek, want dit oersterke materiaal kent een aantal opvallende voordelen ten opzichte van andere vloeren.

Rubber is niet kapot te krijgen. (Echt niet).

Rubberen vloeren zijn zeer zwaar te belasten en uitermate slijtvast. Daarom worden ze veel gebruikt in drukbezochte ruimten zoals luchthavens of stations. Zélfs in bedrijfshallen waar met heftrucks of andere wagens wordt rondgereden. De extreem lange levensduur ligt ver boven het gemiddelde van andere elastische vloerbedekkingen. En omdat een rubberen vloer zowel stroef als soepel is, zijn ze ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld gymzalen en sporthallen. Uitglijden is verleden tijd. Bij normaal gebruik op kantoor gaat een rubberen vloer met gemak dertig jaar mee.

Een rubberen vloer is veilig

Rubberen vloeren zijn uitermate geschikt in werkomgevingen waar wordt gewerkt met chemicaliën en vetten, want ze zijn hiertegen bestand. Rubber is bovendien moeilijk ontvlambaar en vrij van weekmakers en halogenen (bijvoorbeeld chloor). In geval van brand komt daardoor geen chloorwaterstofgas vrij dat tot verbrandingen van de luchtwegen kan leiden en in verbinding met bluswater zoutzuur vormt.

Tenslotte is een rubberen vloer ideaal voor ruimtes waar hoge eisen worden gesteld aan elektrische geleiding. De vloeren hebben een elektrische weerstand die hoog genoeg is om geen vonkontladingen te veroorzaken en laag genoeg om statische ladingen weg te laten stromen. Dat is een veilige gedachte voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, laboratoria en opslag- en productieruimten.

Rubber is een ideale bedrijfsvloer

Als bedrijfsvloer is rubber een ideaal materiaal. Om de volgende acht redenen:

  • Door de keuze uit vele kleuren is voor ieder bedrijf of kantoor een geschikte vloer te verkrijgen;
  • De tegels zijn verkrijgbaar met de karakteristieke ronde noppen, maar ook met talrijke designs zoals hamerslag-, reliëf- of carvingstructuur;
  • Een rubberen vloer is eenvoudig te leggen, in brede banen of tegels;
  • Het rubber in banen biedt een haast onbegrensde speelruimte bij het inrichten van bijvoorbeeld kantoren, scholen en ziekenhuizen, dankzij het groot aantal designs en de perfect op elkaar afgestemde kleuren;
  • Bedrijfskleur of logo is te verwerken in een rubberen vloer;
  • De vloer is antislip. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uitglijdende bezoekers of personeelsleden;
  • Een rubberen vloer is eenvoudig te onderhouden;
  • De vloer heeft een geluidsisolerende werking tot 20 Db. Dat geeft rust in een rumoerige kantoorruimte of drukke bedrijfshal.

 

Matrix Projectvloeren is dealer van de meest toonaangevende fabrikant van rubber projectvloerbedekking: Nora. Heeft u interesse in een rubberen vloer voor uw kantoor of bedrijf? Wilt u deskundig advies over rubber als vloerbedekking? Neem dan gerust – vrijblijvend – contact op met Matrix Projectvloeren voor meer informatie. De mogelijkheden zijn eindeloos.