Wat zegt u?

Geluid op kantoor is altijd om ons heen. Pratende mensen, ratelende printers en copiërs, rinkelende koffiekopjes, een radio in de verte…
Geluid hoort er bij, maar gaat ons storen als het lawaai wordt. Met verminderde concentratie en prestaties tot gevolg. Een goede akoestiek in een werkomgeving is dan ook erg belangrijk en kan letterlijk hoofdpijn voorkomen.
Zaken als soort en type vloerbedekking, raambekleding en systeemplafonds en -wanden zijn dan ook bepalend voor een prettige en stimulerende werkomgeving.

Goed interieurontwerp

Een goed doordacht interieurontwerp waarbij over deze aspecten is nagedacht is dan ook essentieel om geluidshinder op kantoor te voorkomen. En ondanks een goed ontwerp valt het resultaat in de praktijk soms toch nog tegen.
Wat wil je? Grote en open ontmoetingsruimten, kantoren met een modern, industrieel ontwerp waarbij vaak harde materialen en vloerafwerkingen zijn toegepast of juist monumentale panden met hoge plafonds en veel marmervloeren en -wanden: zie daar maar eens een goede akoestiek te creëren…

Eenvoudige oplossing

Toch is een prettige kantoor akoestiek met een aantal eenvoudige aanpassingen alsnog te bereiken! Denk hierbij aan oplossingen als geluid opnemende wandpanelen, karpetten die de mate van geluid sterk verminderen in bijvoorbeeld vergaderzalen, lopers in gangen die loopgeluid reduceren of akoestische bureauschermen die spraakgeluid sterk reduceren. Uiteraard zijn er dan ook nog oplossingen te bedenken als baffles aan het plafond, plafondeilanden etc. etc.

Eens rustig praten?

Al met al zijn er voldoende – budgetvriendelijke – mogelijkheden om alsnog een goede kantoor akoestiek te bereiken. Vraagt u ons eens vrijblijvend naar de mogelijkheden!
We komen graag eens rustig met u alle mogelijkheden op een rijtje zetten…