Voor welke bedrijven een zwevende vloer handig is

Sommige bedrijven verlijmen hun vloer liever niet met de ondergrond, maar kiezen voor een zwevende vloer. Geen spijkers en lijm nodig voor een mooi resultaat. Wanneer is dit het overwegen waard? In dit blog van Matrix Projectvloeren leest u over de voordelen van een zwevende vloer in verschillende situaties.

Maar eerst… wat is een zwevende vloer precies?

Een vloer is op twee manieren te leggen: verlijmd of zwevend. Dit geldt bijvoorbeeld voor houten vloeren, pvc, vinyl en andere materialen. Een verlijmde vloer is duurzaam en vrij gebruikelijk, maar regelmatig kiezen bedrijven voor een zwevende dekvloer. Die ligt op een dekvloer en heeft ook verschillende voor- en nadelen. Maar het feit dat hij niet wordt verlijmd met de ondergrond, is in onderstaande situaties erg handig.

  1. Bedrijven die hun pand huren

Als een vloer eenmaal is verlijmd met de dekvloer is het bijna onmogelijk om hem later zonder schade weer te verwijderen. Voor bedrijven die hun pand huren, is het daarom interessant om te kijken naar een zwevende vloer. Tegenwoordig zijn daarvoor allerlei mogelijkheden, van laminaat op een ondervloer tot pvc met magneetstrips en verzwaarde vinyltegels.

  1. Bedrijven die bezig zijn met interieurtrends

Voor woonwinkels, interieurspecialisten of architecten die regelmatig van inrichting wisselen, kunnen zwevende vloeren ook erg interessant zijn. Ze zijn snel en eenvoudig te leggen, waardoor een ruimte in een paar dagen een complete make-over krijgt. De andere vloer kan worden ingepakt en opgeborgen en later weer ergens worden gelegd. 

  1. Bedrijven met veel bezoekers

Bedrijven met veel bezoekers – denk aan winkels, horeca of openbare gelegenheden – hebben sneller schade aan de vloer. Er lopen nu eenmaal veel voeten overheen. Een zwevende vloer is dan erg interessant. Bij schade is de vloer in delen te vervangen en te renoveren, terwijl bij een verlijmde vloer alles eruit moet.

  1. Bedrijven met een krappe planning

Een zwevende vloer is zo snel te vervangen, dat er bijvoorbeeld in een weekend of nacht een hele nieuwe vloer ligt als het ooit nodig is. Handig als bijvoorbeeld de winkel open moet blijven of de zorginstelling gewoon doordraait. Lijmresten krabben hoeft niet meer, spijkers verwijderen ook niet. Eenvoudig de vloer verwijderen, een nieuwe leggen en doorgaan.

Als mooi praktijk voorbeeld hebben wij recent op een bestaande gietvloer pvc stroken geplaatst. Werkwijze: een folie die los op de dekvloer, in dit geval dus de gietvloer, wordt geplaatst heeft aan de bovenzijde een kleeflaag waarop de pvc stroken worden verlijmd. Resultaat, een nieuwe vloer die snel, geruisloos en zonder overlast of onderbreking een heel andere uitstraling aan de ruimte geeft. En dat zonder sloop- schuur-of andere stof- of geluidsoverlast veroorzakende werkzaamheden!

Is een zwevende vloer misschien ook iets voor uw bedrijf of pand? Neem dan gerust contact op met Matrix. Ook als u nog vragen of twijfels hebt, we adviseren graag en met veel plezier.