Welke vloer voor welke werkvloer?

Tapijt, pvc, rubber of marmoleum: bedrijfsvloeren bestaan in allerlei soorten en maten. Gelukkig, want ieder soort werkvloer vraagt om een ander soort vloer. Bent u benieuwd welke vloer bij uw onderneming past? Bijvoorbeeld omdat de vloer tegen een stootje moet kunnen of juist representatief moet zijn om (belangrijke) klanten te ontvangen? Lees dan de tips van Matrix Projectvloeren.

Horeca en toerisme

Populaire vloeren in de horeca zijn hout en pvc. Goede restaurants kiezen bijvoorbeeld graag voor hout vanwege de authentieke, natuurlijke uitstraling. En ook in een bruin café is een doorleefde houten vloer (natuurlijk) populair. Maar qua onderhoud zijn ze niet altijd even makkelijk. Pvc-vloeren zijn daardoor in opkomst. Die combineren de uitstraling van echt hout met eenvoudig onderhoud. Een glas rode wijn of een mok koffie is zo opgedweild, zonder blijvende vlekken of kringen achter te laten.

Retail

Een werkvloer in de retail wordt over het algemeen druk belopen. Klanten lopen constant in en uit. Een vloer moet daardoor erg slijtvast zijn. Veel winkels kiezen daarom graag voor pvc of linoleum, die beide makkelijk te reinigen zijn en wat geluid dempen. Vanwege de voordelige aanschaf wordt ook vaak voor een laminaatvloer gekozen. In opkomst zijn gietvloeren en rubbervloeren: beide ontzettend slijtvast, maar toch stijlvol.

Zorg

In de zorg is het vooral belangrijk dat een vloer hygiënisch is, brandvertragend en veilig voor patiënten en medewerkers. Daardoor zijn rubbervloeren op het moment erg populair. Deze vloeren zijn in eindeloos veel kleuren en variaties verkrijgbaar, zodat de uitstraling niet te klinisch wordt. Zelfs zware apparatuur of rollende ziekenhuisbedden krijgen deze vloer niet kapot. Een andere goede optie voor werkvloeren in de zorg is linoleum: duurzaam en vuilafstotend.

Onderwijs

Op kleuter- en basisscholen is het niet alleen belangrijk dat vloeren lekker hygiënisch zijn, maar ook dat kinderen zich niet snel kunnen bezeren. Daardoor wordt vaak voor tapijt gekozen, maar ook rubber vloeren zijn populair. Die kunnen in allerlei vrolijke kleuren en patronen worden gelegd. Op instellingen zoals universiteiten of hogescholen is de keuze voor vloeren totaal verschillend. Tapijt, natuursteen, hout, laminaat of gietvloeren: alles komt voor, afhankelijk van de wensen voor de ruimte.

Dienstverlening

Binnen de zakelijke, financiële of facilitaire dienstverlening is een vloer erg belangrijk voor de uitstraling van het bedrijf. Daardoor wordt vaak gekozen voor stijlvol tapijt, een mooie gietvloer of natuurlijke materialen. Ook een akoestische demping is vaak een belangrijke overweging, zeker voor open ruimtes en drukke kantoren. Tapijt is dan een erg goede keuze.

Techniek & industrie

Chemische middelen, vet, schoonmaakmaterialen, zware machinerie en scherpe spullen… Een werkvloer binnen de technische of industriële branche moet tegen een flink stootje kunnen.  Daarom kiezen veel bedrijven in deze branche voor een projectvloer van rubber. Voor (garage)werkplaatsen is vaak een betonnen vloer een goede oplossing. Zaken als uitstraling of geluidsdemping zijn daar minder belangrijk.

Logistiek

Binnen de logistiek kunnen allerlei verschillende vloeren worden toegepast. Pvc of linoleum zijn vloeren die jarenlang meegaan en erg slijtvast zijn. Maar bijvoorbeeld in een magazijn, waar zware heftrucks rondrijden, is een betonnen, gietvloer of rubberen werkvloer een betere oplossing. Niet kapot te krijgen.

Nieuwe vloer op uw werkvloer?

 Bent u op zoek naar een nieuwe vloer voor uw bedrijf? We helpen u graag bij een goede en passende oplossing. Met onze jarenlange ervaring binnen de projectvloeren weten we wat wijsheid is en van welke vloer u nooit spijt krijgt.