Greenchoice Rotterdam

Greenchoice Rotterdam

de opdracht

Nieuw werkplekconcept met focus op samenwerking
Samen met het management en de medewerkers is door Colliers gewerkt aan een nieuw werkplekconcept. Waar mogelijk gaan medewerkers werkplekken delen. Er is een grote mix van werkplekken: voor concentratie, regulier werk, projectmatig werk en om te scrummen, te overleggen en te brainstormen. Deze variatie moet leiden tot een betere samenwerking, meer dynamiek en meer verbinding tussen afdelingen.

Design met duurzame elementen
Bij het inrichtingsontwerp is rekening gehouden met duurzaamheid en gezondheid. Ruimten zijn afzonderlijk qua temperatuur te regelen. Wanden en plafonds zijn voorzien van akoestische bekleding en er zijn veel planten en bomen neergezet. Verduurzaming komt terug in het timmerwerk en het meubilair. Zo is gekozen voor FSC-hout voor de bureau- en tafelbladen, zijn vergaderstoelen vervaardigd van gerecyclede petflessen en is een schoonloopmat neergelegd waarin gebruikte vliegtuigbanden zijn verwerkt.

Het in 1948 geopende Bouwcentrum was een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) en het Centraal College van het Bouwwezen en had als taak voorlichting en documentatie van de bouwtechniek te bevorderen en uit te voeren. De stoffeerders van Matrix vonden hier een grote uitdaging, met name doordat het gebouw een opvallende vorm heeft; een 16-hoek met aan de binnenzijde ronde galerijen. In de praktijk betekent dat er meer dan gebruikelijk veel tapijttegels op maat gesneden moeten worden om de ronde vormen te volgen. Een mooi maar intensief werk. Het resultaat mag er zijn…

Fotografie: Marijn van ‘t Veer / www.bmv-foto.eu
Ontwerp en project management: Colliers International Occupier Services

toegepast materiaal

3600 m² Milliken tapijttegels, type Glazed Clay en Dissident, totaal 14 kleuren

advies nodig?

Behoefte aan advies of bent u opzoek naar een uitvoerende partij voor uw project? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Door zich actief en flexibel op te stellen heeft Matrix uitstekend geholpen om een zeer mooi resultaat neer te zetten.

Vivare

We troffen hier tijdens de renovatie een zeer slechte vloer aan. Mede door de deskundige adviezen van Matrix is de dekvloer volledig gerenoveerd en is hier uiteindelijk een mooi resultaat bereikt

Vrijwillgers Centrale Utrecht

Op zoek naar een projectvloeren- en inrichtingsbedrijf?