Desso: een vliegend tapijt van topkwaliteit

Wij weten waar stewardessen het liefst op lopen. Tenminste… als het gaat om de vloer. Van pumps of platte schoenen hebben we niet zo veel verstand. Wel weten we voor welke vloerbedekking de meeste luchtvaarmaatschappijen kiezen: Desso. Dit merk levert tapijten die echt kunnen vliegen. Onder andere KLM, Transavia, Brussels Airlines en TUI hebben gekozen voor deze vloerbedekking in hun vliegtuigen. Bij Matrix Projectvloeren snappen we heel goed waarom.

Tapijt voor elke locatie

Natuurlijk is Desso tapijt niet alleen geschikt voor in vliegtuigen. Maar een tapijt waar dagelijks minstens 300 paar voeten over lopen (zo veel zitplaatsen heeft de KLM Boeing 787 namelijk) moet wel echt ijzersterk en duurzaam zijn. Die eigenschappen zorgen ervoor dat Desso op heel veel plekken wordt gelegd. Voorbeelden van plekken waar je Desso tegen kunt komen:

  • Bij de marine. Maar ook op cruiseschepen en in de offshore scheepvaart.
  • Bij bedrijven. Het projecttapijt van Desso is zeer geliefd op de werkvloer. Niet alleen omdat het tapijt slijtvast is maar ook door de bijzondere dessins.
  • Op scholen. Veel grote onderwijsinstellingen kiezen voor ijzersterke vloerbedekking die een positieve bijdrage kan leveren aan de sfeer. Met warme, rustige tinten wordt de sfeer in een klaslokaal meteen aangenamer.
  • Binnen de gezondheidszorg. Veel wachtkamers zijn gestoffeerd met Desso tapijt of tapijttegels.
  • In het stadion. Ja je leest het goed. Desso maakt ook kunstgras. Het ligt bijvoorbeeld in het Wembley stadion, bij Arsenal, Liverpool en Manchester City. Kunstgras voor rugbyvelden, tennisvelden, hockeyvelden en rugbyvelden maken ze trouwens ook.

Cradle to cradle

Bij Matrix Projectvloeren kiezen we graag voor producten die duurzaam zijn geproduceerd. De vloeren van Desso voldoen daaraan. De Desso tapijten en Desso tapijttegels worden geproduceerd volgens het cradle to cradle principe. Dat betekent dat er duurzaam wordt geproduceerd en dat het oude tapijt van klanten wordt verwerkt tot nieuwe producten. Dit spaart grondstoffen uit. Vanaf 2020 zijn alle tapijten vrij van toxines. Dit zijn materialen die mogelijk schadelijk zijn voor de gezondheid. En bij Desso zijn ze niet alleen duurzaam met vloeren maar ook duurzaam op hun eigen dak. Er ligt voor maar liefst 25.000 m2 aan zonnepanelen op. Het kost Desso nog ongeveer twee jaar om helemaal over te schakelen op duurzame energie.

Desso en Matrix projectvloeren: een logische combinatie

Voor Matrix Projectvloeren is samenwerking met Desso logisch. We werken alleen met de beste producten. Materialen die duurzaam en slijtvast zijn en die een toevoeging zijn voor bedrijven en particulieren. Met ontwerpen die zich onderscheiden door patronen die zijn geïnspireerd op de natuur en bijzondere materiaalmixen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner die uw mooie Desso vloer ook vakkundig kan plaatsen? Neem dan direct contact met ons op!