Zonwering binnen of buiten?

Helaas maar waar: op onze zon zit geen dimmer. Best vervelend als je door de zon het scherm van je computer niet meer kunt lezen. Of als de zon jouw kantoor onnodig opwarmt naar 25 graden. De oplossing? Zonwering. Een praktische en sfeervolle keuze voor als je genoeg hebt van die zonnestralen in je huis of bedrijfspand. Maar kies je dan voor zonwering binnen of buiten? Wij helpen je een handje.

Wat is het verschil tussen zonwering binnen of buiten?

Zonwering binnen of buiten, dat maakt toch niks uit? Ja, dat zou je zeggen. Maar er zit wel degelijk een verschil tussen. Het is dus heel belangrijk dat je goed nadenkt of je je zonwering binnen of buiten wilt. Waar binnenzonwering eigen voordelen heeft, heeft buitenzonwering dat natuurlijk ook. Zo is binnen zonwering perfect geschikt om korte metten te maken met pottenkijkers en buitenzonwering voor het buitensluiten van inbrekers. En zo zijn er nog tal van voordelen voor zowel binnen- als buitenzonwering. Je leest ze hieronder.

Voordelen van buitenzonwering

Lekker, zo’n tuin op het zuiden, maar een plekje in de schaduw is soms ook wel fijn. Met een uitvalscherm als buitenzonwering creëer je dat schaduwplekje heel makkelijk. Ideaal, want zo hoef je niet telkens met geknepen ogen een boek te lezen en is buiten werken ook gelijk weer mogelijk. Buitenzonwering maakt de buitenkant van jouw huis of kantoor helemaal af. Het zorgt daarnaast voor de nodige privacy. Ook hoef je niet bang te zijn dat je huis warm wordt tijdens zomerse dagen. Dankzij de afscherming blijft je huis of kantoor namelijk heerlijk koel, waardoor het fijn vertoeven is binnen.

Voordelen van binnenzonwering

Wil je zelf de lichtinval bepalen? Ga dan voor binnenzonwering. Geniet van het daglicht als de zon nog niet te fel is, bijvoorbeeld in de ochtend. Wordt de zon te fel? Dan doe je de gordijnen dicht of dan kantel je de lamellen. Zo blijft je huis of kantoor koel en kun je productief werken. Ideaal!

Daarnaast is binnenzonwering een echte toevoeging aan je interieur. Het is niet alleen sfeervol, maar het heeft ook nog eens een positief effect op je energierekening. Binnenzonwering houdt de temperatuur in huis namelijk aangenaam, zowel in de winter als in de zomer.

Zonwering binnen of buiten voor volledige privacy?

Wil je zeker weten dat je volledige privacy hebt? Dan is het verstandig je huis of kantoor te voorzien van binnenzonwering. In tegenstelling tot buitenzonwering, ben je met binnenzonwering wel 100 procent verzekerd van privacy. Bij de meeste buitenzonweringen kun je namelijk wel naar binnen kijken.

Reclame maken met zonwering binnen of buiten

Wil jij op een simpele en leuke manier reclame maken voor jouw bedrijf? Dat kan met de juiste binnenzonwering. Hoe? Door bijvoorbeeld de kleuren van het logo van je bedrijf erop terug te laten komen. Of door jouw zonwering geheel aan te passen aan de huisstijl van je bedrijf. Dit maakt je kantoor of bedrijfspand niet alleen een stuk gezelliger, maar ook herkenbaarder!

Zonwering binnen of buiten in allerlei kleuren en stijlen

Van welke stijl je ook houdt, je kunt altijd passende zonwering voor binnen of buiten vinden. Wij hebben namelijk niet alleen verschillende soorten, maar ook verschillende kleuren en materialen. Ga bijvoorbeeld voor een warme pastelkleur of hou het meer modern en kies voor stijlvolle witte buitenzonwering.

Binnenzonwering van Matrix

Kunnen je muren wel wat decoratie gebruiken? Ga dan voor binnenzonwering van Matrix. De keuze is enorm als je gaat voor zonwering binnen. Van shutters, lamellen en vouwgordijnen tot rolgordijnen, gewone gordijnen en jaloezieën. Net wat bij jouw interieur past.

Zonwering binnen of buiten? Matrix helpt je

Ben je op zoek naar zonwering voor binnen of buiten? Schakel dan stofferingsbedrijf Matrix Projectvloeren in. Wij hebben zonwering voor binnen die perfect past bij de ruimte en het liefst ook bij de rest van het huis of kantoor. Denk aan de vloer, de kleuren en het meubilair. Dankzij onze jarenlange ervaring met het inrichten en stofferen van bedrijfsruimtes, kunnen wij jou perfect adviseren over zonwering die past bij jouw wensen. Bij Matrix vind je effectieve zonwering tegen zonnige tarieven.