Zo kiest u het beste kantoortapijt van 2020

Wat is het beste kantoortapijt van 2020?

Na lang wikken en wegen bent u erover uit. U wilt de styling van uw kantoor afmaken met een mooi tapijt. Wat een goede keus! Maar nu komt de vraag, welk tapijt kunt u het beste nemen? In deze blog geven we een aantal tips om het perfecte tapijt te kiezen. 

De voordelen van tapijt op kantoor

Waarom is tapijt op kantoor eigenlijk zo’n goed idee? Het grootste voordeel is dat het wonderen doet voor de akoestiek. Zo worden voetstappen gedempt. Fijn als u tijdens uw werk niet steeds wordt gestoord door klikkende hakken. Ook absorbeert tapijt geluidsgolven. Hierdoor galmen geluiden minder na en wordt de klankkleur van hoogfrequente geluiden warmer.

Kies het beste kantoortapijt van 2020

Wilt u het beste kantoortapijt van 2020? Hou dan rekening met verschillende aspecten om zo het perfecte tapijt te vinden. Kies bijvoorbeeld kantoortapijt dat past bij de uitstraling van uw bedrijf en kantoor. Pas ook de kleur en het design aan op de taken die in een ruimte worden verricht. En tot slot kunt u letten op hoe onderhoudsvriendelijk of hoe duurzaam het kantoortapijt is. Hieronder leest u meer over deze aspecten.

Welke sfeer wilt u uitstralen?

Tapijt op kantoor klinkt misschien oubollig, maar niets is minder waar. Er zijn zoveel verschillende soorten, dat er altijd iets is wat perfect bij de uitstraling van uw kantoor past. Kies bijvoorbeeld voor een mooi en strak design als u gaat voor een moderne uitstraling. Wilt u een knusse sfeer creëren? Kies dan voor een hoogpolig tapijt.

Het design en de kleur

Het design en de kleuren die u gebruikt op uw kantoor, kunnen invloed hebben op de productiviteit van werknemers. U denkt bij kleur op kantoor misschien meteen aan een kleur op de muur of gekleurde meubels. Maar natuurlijk kan ook het tapijt een kleurtje hebben. Het is ook leuk om voor verschillende ruimtes verschillende kleuren te gebruiken. Pas de kleur steeds aan de soort taak aan die er verricht wordt. Zo stimuleert de kleur oranje creativiteit en zorgt blauw voor rust en concentratie. Maar ga ook weer niet voor alle kleuren van de regenboog, want dat werkt averechts. Dit kunt u bijvoorbeeld oplossen door een design te kiezen met een neutrale tint en gekleurde accenten erin.

Hoe onderhoudsvriendelijk is het tapijt?

Sommige tapijten zijn makkelijker te onderhouden dan andere. Zo maakt u sommige heel gemakkelijk schoon en zijn andere zelfs vuil afstotend. Voor u de keuze maakt voor een tapijt, is het verstandig om na te denken waar u waarde aan hecht.

Een milieuvriendelijk tapijt

Als u kiest voor een nieuw kantoortapijt, voelt het misschien alsof u niet duurzaam bezig bent. Maar ook als u graag aan het milieu denkt, zijn er tapijten die bij u passen. Zo zijn sommige tapijten CO2-neutraal geproduceerd, worden er duurzame materialen gebruikt en helpen ze om uw kantoor te isoleren. Daardoor verbruikt u minder energie. En vergeet niet dat een tapijt bij goed onderhoud jaren meegaat.

Zo gaat uw tapijt jaren mee

Als het tapijt eenmaal ligt, wilt u natuurlijk dat het nog jaren zo mooi blijft. Dat betekent dat u het goed moet onderhouden. In tapijt blijft stof achter, dus zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt en het tapijt periodiek laat reinigen door een professional. Dan ziet het er over jaren nog steeds uit om door een ringetje te halen.

Wilt u het beste kantoortapijt van 2020? Matrix helpt!

Het beste kantoortapijt van 2020 kiezen, gaat niet zonder slag of stoot. Wilt u graag advies over de kleur of het design? Of wilt u weten welk tapijt het meest duurzaam is? Neem dan contact op met Matrix. Wij denken met u mee en gaan samen op zoek naar het perfecte tapijt voor uw kantoor.