Linoleum vloer: gegarandeerd een milieuvriendelijk natuurproduct

Uw pand stofferen met een vloer die het milieu niet onnodig belast? Overweeg dan eens linoleum vloeren. Linoleum – ook wel bekend als marmoleum – bestaat uit natuurlijke en gerecyclede materialen als houtmeel, hars en jute. Dit bijzondere product is slijtvast en antibacterieel. Een linoleum vloer kopen draagt bij aan een beter milieu én een gezonde werkomgeving. En nog mooi ook. Iets voor uw bedrijf? Vindt de antwoorden op al uw vragen via Matrix Projectvloeren.
Interesse in een linoleum vloer? Neem gerust contact met ons op!

Duurzame productie

Linoleum vloeren worden geproduceerd volgens de meest milieuvriendelijke processen.  Aan het begin van het productieproces mengt de fabrikant lijnolie met natuurlijke harsen. Dat gebeurt in oxidatieketels. Door de verhoogde temperatuur en het gelijktijdig inblazen van lucht, oxideren olie en harsen binnen 24 uur tot een bindmiddel: het linoleumcement. Vervolgens wordt het linoleum cement gemengd met de andere grondstoffen: houtmeel, kalksteen en pigmenten. Hierdoor ontstaan korrels, ook wel het linoleum-granulaat genoemd, die op een jute onderlaag worden gewalst. Tot slot wordt het linoleum in grote droogkamers gehangen, waar het de buigzaamheid en veerkracht krijgt die volgens de internationale normen zo horen.
https://www.youtube.com/watch?v=ri3QWmws5aI

Voordelen van linoleum vloeren

Wilt u een linoleum vloer kopen? Dat is een stijlvolle en een veilige keuze als u milieubewust wilt ondernemen. Maar er zijn meer redenen om een linoleum vloer te kopen. Een aantal voordelen op een rij:

  • Stijlvolle vloer
  • Milieuvriendelijk door natuurlijk (>90%) en gerecycled materiaal
  • Antibacterieel en stofafstotend
  • Lange levensduur: kleur- en slijtvast
  • Vuilafstotend en eenvoudig in onderhoud
  • Veilig, want moeilijk ontvlambaar

En zo zijn er nog veel meer. Bij het kiezen van een geschikte kantoor- of bedrijfsvloer is het belangrijk dat u eerst zelf op een rijtje zet wat uw belangrijkste wensen zijn. Op dat moment weet u of linoleum vloer daarbij past.

Linoleum verbetert binnenklimaat

Er zijn genoeg redenen om een linoleum vloer te kopen. Zo zijn linoleum vloeren zijn geluiddempend, antistatisch en bouwen geen elektrostatische lading op. U voorkomt met linoleum dat elektrische lading via de vloer geleidt. Ideaal voor ruimtes met computers of andere gevoelige apparaten. Bovendien is het hygiënische materiaal vuilafstotend en trekt het geen stof aan. Gunstig voor medewerkers met astma en andere ademhalingsproblemen. Stoffeerders van Matrix Projectvloeren leggen linoleum vloeren daarom al sinds jaar en dag in scholen, sportcomplexen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Linoleum vloer kopen in veelzijdige designs

Een linoleum vloer past perfect bij een strakke, industriële inrichting, zoals u die tegenwoordig veel ziet in lofts en moderne kantoortuinen. Deze vloeren zijn daarom nog steeds favoriet bij veel vooraanstaande architecten. Populaire designs zijn de betonlook en het vertrouwde marmer. Maar de nieuwste collecties van gerenommeerde leveranciers, bieden ook verrassende ontwerpen met grafische patronen en levendige kleuren. Bovendien is linoleum kleurvast. De kleur van linoleum verbleekt dan ook weinig tot niet in de loop der jaren.

Zelf uw linoleum vloer plaatsen

Bent u een echte klusser en bent u van plan zelf de linoleum vloer te plaatsen? Het kan! Er bestaat een vloer methode waarbij u uw linoleum vloer zelf op een perfecte manier kunt plaatsen. Zo is er een kliksysteem waarbij linoleum op HDF-panelen is aangebracht. Dit is vergelijkbaar met het systeem dat bestaat voor laminaat. In de dragerplaat is het verbindingssysteem uitgefreesd, waardoor de panelen makkelijk onderling te verbinden zijn.
U plaatst de panelen op vrijwel elke ondergrond. Als de ondervloer erg ongelijk is, bijvoorbeeld met verschillen van 2 mm of meer, dan moet u die eerst (laten) egaliseren. Let op: Een bedrijfsvloer van ‘klik-linoleum’ is niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken, toilet of badkamer.

Gemakkelijk in onderhoud

Linoleum vloeren zijn duurzaam omdat ze worden gemaakt van natuurlijke grondstoffen. Een goed onderhoud van uw linoleum vloer zorgt voor een nog langere levensduur. Gelukkig is dit niet zo moeilijk. Het dagelijkse onderhoud van uw linoleum vloer bestaat voornamelijk uit stofzuigen. Schoonmaken kan nat en droog. Dweilen is dus ook een mogelijkheid. Zitten er vlekken op die u moet verwijderen met bijvoorbeeld een natte doek? Gebruik dan het liefst een middel speciaal voor linoleum of een neutraal schoonmaakmiddel zoals groene zeep.
In een tijd waarin milieubewust en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker wordt, neemt ook de populariteit van duurzame vloeren toe. Wilt u ook zo’n mooie en milieuvriendelijke linoleum vloer kopen? Neem dan contact op met de adviseurs van Matrix Projectvloeren voor inspirerend advies en vraag gelijk een scherp geprijsde offerte aan.

advies nodig?

Behoefte aan advies of bent u opzoek naar een uitvoerende partij voor uw project? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Door zich actief en flexibel op te stellen heeft Matrix uitstekend geholpen om een zeer mooi resultaat neer te zetten.

Vivare

Is het tijdloze en populaire linoleum uw ideale vloer?