Vloeronderhoud voor bedrijven

Uw gloednieuwe vloerbedekking is gelegd. Een prachtige PVC-vloer. Een stralend schoon tapijt. Maar dan stappen de eerste bemodderde voeten over de drempel. Inwendig kreunend vraagt u zich af hoe lang uw investering zo mooi blijft als op dag één. Als het aan Matrix Projectvloeren ligt: lang. Met onze tips wordt uw vloeronderhoud kinderspel. Kiest u liever voor gemak? Besteed dan uw bedrijfsvloer onderhoud uit aan Matrix Projectvloeren.

Vloeronderhoud met een beschermende laag

Priemende naaldhakken, krassende bureaustoelen en gemorste drankjes. Uw nieuwe vloerbedekking krijgt heel wat te verduren. Preventief vloeronderhoud is daarom geen overbodige luxe. Om meteen maar met geruststellend nieuws in huis te vallen: onder andere de linoleum vloeren en rubber vloerbedekking van Matrix Projectvloeren zijn voorzien van een coating, die beschermt tegen vuil en krassen. En de projecttapijten zijn gemaakt van hoogwaardig en dicht geweven garen dat vuil afstoot en eenvoudig schoon te houden is. Zo krijgt u niet steeds de zenuwen dat iemand uw bedrijfsvloer beschadigt. Want een vloer is nu eenmaal bedoeld om te gebruiken.

Plaats beschermers onder stoel- en tafelpoten

Als we het over preventief vloeronderhoud hebben, dan zijn stoel- en tafelpoot beschermers onmisbaar. Zeker op kantoor, waar mensen nogal vaak met stoelen heen en weer rollen en schuiven. Misschien heel functioneel, maar niet bevorderlijk voor de staat van uw vloerbedekking. Een stoel of tafel kan namelijk behoorlijk wat krassen achterlaten. De vloerbeschermers bieden dan uitkomst. Voorzie al uw meubels op kantoor of in huis van deze vloervriendelijke beschermers en uw vloer blijft onbeschadigd. Of gebruik doorzichtige kunststof vloermatten onder de bureaus. Laat die stoelendans maar beginnen!

Iedere vloer vraagt om iets anders

Elke vloer vraagt om een andere vloeronderhoud. Zo moet u houten vloeren bijvoorbeeld altijd reinigen met een speciaal reinigingsmiddel voor hout, zodat het natuurproduct niet beschadigt. Denk hierbij aan wax of vloerolie. Heeft u een pvc-vloer op de zaak? Dan boft u. Er is vrijwel geen vloerbedekking die onderhoudsvriendelijker is dan een vloer van dit materiaal. Het is niet voor niets dat wij deze vloer vaak als bedrijfsvloer aanraden.

Vloeronderhoud van pvc en andere materialen

Pvc-vloeren verdragen alle gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen en zijn zeer goed bestand tegen reiniging met water. Ook de laminaatvloer is niet veeleisend op het gebied van schoonmaken en vloeronderhoud. Een laminaatvloer is zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Heeft u een tapijten vloer? Dan is het belangrijk dat u regelmatig goed stofzuigt. Zo voorkomt u dat het vuil diep in de vezels van de stof trekt. Daarnaast is het aan te raden om periodiek te reinigen met speciale tapijtreinigingsproducten.

Maak regelmatig schoon om de vloer goed te houden

Bij goed vloeronderhoud hoort nu eenmaal een periodieke schoonmaak. Dit hoeft natuurlijk niet dagelijks, maar wekelijks raden we wel aan. Er zijn verschillende redenen waarom het regelmatig schoonmaken van uw project- of bedrijfsvloer belangrijk is. Uw vloer blijft sowieso mooier als u hem vaker reinigt. Daarnaast vergroot het ook de levensduur. De vloer krast bijvoorbeeld minder snel als er minder zand op ligt. En tapijt blijft mooier als vlekken meteen worden verwijderd. Uiteraard is het beste argument wel hygiëne. Een bedrijfsvloer kan snel een bron van bacteriën worden. Door periodieke schoonmaak krijgen vuil en bacteriën geen kans om zich te verspreiden, waardoor uw ruimte een schone en mooie werkplek blijft.

Onderhoudsplan voor de bedrijfsvloer

Uw vloer blijft lang mooi en representatief als u een vloeronderhoudsplan opstelt. Zo krijgt uw tapijt of elastische vloerbedekking regelmatig de verzorging die het nodig heeft. Voor iedere vloer is dit anders. Bovendien bent u er met een goed onderhoudsplan zeker van dat uw medewerkers in een schone en veilige omgeving werken. Dat komt de productiviteit van het bedrijf alleen maar ten goede.

Kies voor gemak met Matrix Vloeronderhoud

Uw vloer laten onderhouden door specialisten om er zo lang mogelijk van te genieten? Meld u dan aan voor het Matrix Vloeronderhoudprogramma. Speciaal opgeleide experts stellen in overleg met u een preventief onderhoudsplan op dat perfect aansluit bij uw bedrijf en de eisen van uw bestaande of nieuwe vloerbedekking. Zij voeren het nodige vloeronderhoud uit wanneer het u uitkomt, overdag of ’s avonds. Dat bespaart veel tijd en – zeker op de lange termijn – veel geld.

Wilt u zo lang mogelijk profiteren van uw fraaie nieuwe tapijt of elastische vloeren? Zorg dan voor de juiste vloeronderhoud. De specialisten van Matrix verzorgen uw nieuwe of bestaande vloerbedekking zorgvuldig. Ook kunnen wij u helpen met bedrijfsvloer onderhoud. Meld u aan bij Matrix Vloeronderhoud voor preventief onderhoud op maat. Of vraag eerst meer informatie op. Wij helpen u graag.

advies nodig?

Behoefte aan advies of bent u opzoek naar een uitvoerende partij voor uw project? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Door zich actief en flexibel op te stellen heeft Matrix uitstekend geholpen om een zeer mooi resultaat neer te zetten.

Vivare

Wilt u schade aan uw mooie vloer voorkomen?