Duurzame vloeren

Meest duurzame vloeren op een rij

De ene vloer gaat langer mee dan de andere. Vanwege de verschillende materialen, de kwaliteit van de producten of de intensiviteit van het gebruik. Matrix Projectvloeren krijgt regelmatig de vraag om duurzame vloeren. Kortom: vloeren met een lange levensduur. In dit blog hebben we 4 duurzame vloeren voor u op een rij gezet.

Nummer 1: rubber

Op nummer 1 in de categorie duurzame vloeren: de rubbervloer. Rubberen vloeren zijn namelijk uitermate slijtvast. Lees: onverwoestbaar. Daarom worden ze veel toegepast in drukbezochte ruimten zoals luchthavens of stations. Ook in bedrijfshallen waar men met heftrucks rond rijdt zijn ze populair. De extreem lange levensduur ligt ver boven die van andere elastische vloerbedekkingen zoals bijvoorbeeld vinyl. Door de stroefheid, hoge brandwerendheid en vloeistofdichtheid is rubber bovendien geschikt voor sporthallen, scholen, laboratoria en andere werkomgevingen met chemicaliën en vetten.

Nummer 2: PVC

Bij duurzame vloeren denken veel mensen aan PVC. Niet onterecht, want PVC-vloeren hebben inderdaad een langere levensduur dan veel andere vloeren. Het materiaal, gemaakt van kunststof, heeft een oersterke toplaag die zorgt voor een kras- en slijtvastheid waar weinig andere vloeren aan kunnen tippen. Anders dan vinyl is een duurzame vloer van PVC niet in te deuken, waardoor ze geschikt zijn voor intensief gebruik, rollende bureaustoelen en nog veel meer potentiële bronnen van beschadiging.

Nummer 3: Gietvloer

In het lijstje duurzame vloeren mag de gietvloer natuurlijk niet ontbreken. Een gietvloer wordt samengesteld uit verschillende kunststoffen en vormt daarmee een harde, gladde vloerafwerking met een industriële look. De vloer wordt steeds populairder in bedrijven, scholen, horecagelegenheden en andere panden, vanwege de hoge kwaliteit en duurzaamheid. In principe kunnen gietvloeren in iedere ruimte worden toegepast en zijn nauwelijks kapot te krijgen.

Nummer 4: Linoleum

De linoleumvloer is een natuurlijke projectvloer, die onder andere wordt samengesteld uit samengeperst jute, houtmeel, lijnzaad en nog een aantal producten. Die materialen maken van linoleum een kras- vlek en slijtbestendige vloer die ook nog eens goed is voor het milieu. Universitair onderzoek heeft linoleum zelfs al eens uitgeroepen tot meest duurzame vloer ter wereld.

De keuzes die komen kijken bij duurzame vloeren

Bent u ook op zoek naar duurzame vloeren voor uw bedrijf of project? Dan kunt u bij Matrix Projectvloeren terecht voor vloeren van gerenommeerde merken en hoge kwaliteit. Uiteraard geldt hetzelfde voor het leggen van de vloer. Ook de kwaliteit daarvan speelt mee bij de levensduur van een vloer. Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. De ervaren medewerkers van Matrix vertellen met veel plezier meer over de keuzes die komen kijken bij het leggen van duurzame vloeren.